CZOŁEM BRACIA JUNAKOWCY!

Awatar użytkownika
DiDi
Earth Observation Data Processing Engineer
Junak:
Kontaktowanie:

CZOŁEM BRACIA JUNAKOWCY!

Postautor: DiDi » 27 kwie 2016, 16:27

Cześć,
(akurat moje wcześniejsze przywitanie wcięła awaria forum, więc żeby uniknąć wielce irytujących mnie odpowiedzi pod postami typu: "A wiesz gdzie jest powitalnia?", "Do powitalni marsz", "Przywitałbyś się" itd., przywitam się znowu, chociaż większość podejrzewam że dobrze mnie już zna ;) ),
mam na imię Dawid (nazwisko też już spora część kojarzy, bo było w poprzednim nicku, ale w związku z tym że się muszę ukrywać, to zmieniłem nick ;) ), pochodzę z takiego regionu pomiędzy Krakowem a Katowicami, niby to Małopolska, ale do granicy z woj. Śląskim mamy raptem ~10-15 km, więc jesteśmy na pograniczu, a że nigdy specjalnie nie czuliśmy się związani z Krakowem, a bardziej nawet ze Śląskiem, nasi przodkowie pracowali tam na kopalniach, cała moja rodzina również pracuje na kopalni, a kiedyś należeliśmy (do 99 r.) do województwa Katowickiego, ale oczywiście nie możemy się utożsamiać ze Śląskiem, a do Krakowa też mamy kawałek, najbliższej znany każdemu region to Zagłębie Dąbrowskie, aczkolwiek niekoniecznie się lubimy (oprócz paru wyjątków czyt. Jurka, Darka), więc też nie możemy się utożsamiać z tym regionem i będąc kiedyś w schronisku w Tatrach (na Polanie Kondratowej) spotkałem tam swoich ziomków z Jaworzna z którymi nad ranem gadałem, wtedy inna parka z Wawy zirytowała się że ich obudziliśmy naszym "ZACIĄGANIEM", wtedy więc doznałem olśnienia, że faktycznie, to jest nasz region, wklepałem w google coś o naszych miastach i znalazłem informację, że w czasach II RP istniało coś takiego jak ZAGŁĘBIE KRAKOWSKIE (po prawie 23 latach kręcenia się po tym świecie byłem w stanie określić swoje miejsce na świecie ;) ).

To jeszcze raz:

Mam na imię Dawid, ćwierćwiecze już za mną, pochodzę z regionu który kiedyś zwany był Zagłębiem Krakowskim, czasem sobie gdzieś pomykam na mojej ryżowej pomarańczowej strzale o pojemności 1.0 litra/8 (123), ostatnio nawet skoczyłem w Bieszczady (wczoraj wróciłem, bo mnie śnieg zasypał i musiałem przedłużyć weekend), naturlałem od zakupu (listopad 2015) całe 3000 km, z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa (aż tak kolorowo jak to w teleexpressie mówią nie jest ;) ).
Ogólnie staram się być w porządku wobec wszystkich, a także posiadam wrodzony altruizm (sam nie wiem czy to zaleta czy wada ;) ).

Info dla 3 dziewczyn, które tutaj mamy: Fajny chłopak do wzięcia :P

LwG Junakowcy!

IMG_2225.jpg

IMG_2258.jpg

IMG_2262.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2016, 19:43 przez DiDi, łącznie zmieniany 1 raz.

Darecki
Rasowy Rider
Rasowy Rider
Junak:
Kontaktowanie:

Re: CZOŁEM BRACIA JUNAKOWCY!

Postautor: Darecki » 27 kwie 2016, 16:44

cześć
gdzieś to po takich błotach jeździł

Awatar użytkownika
DiDi
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: DiDi » 27 kwie 2016, 17:20

ripek33
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak: Zipp VZ-2 (Junak 123)
Kontaktowanie:

Postautor: ripek33 » 27 kwie 2016, 17:24

Witaj Bracie! :) Mam pytanie odnosnie uchwytu na telefon. Kupowales je czy sam to jakos poskrecales jak MacGyver? :)

Awatar użytkownika
DiDi
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: DiDi » 27 kwie 2016, 17:29

Sytuacja miała się tak, że jeszcze kilka miesięcy temu miałem duży telefon (5 cali) i ciężko było mi dobrać uchwyt rowerowy na telefon (w markecie można kupić za 15-20 zeta), więc został mi tylko wybór czegoś takiego http://allegro.pl/etui-na-ramie-pokrowi ... 01787.html (w auchanie chyba 12-15 zł) i tak sobie to spiąłem z kierownicą, nawet się trzyma, a że mam teraz telefon 4 cale, to nawet całego powerbanka wrzucam do tego ;)

A osłony na ręce z kosza wyciągnięte :P

georgeiii
Pyrkający w orzeszku
Pyrkający w orzeszku
Junak: Junak 131
Kontaktowanie:

Postautor: georgeiii » 27 kwie 2016, 17:38

:D Witam :) a ta granica malopolski i slaska to gdzie jeśli można wiedzieć?

Do zobaczenia na drodze bo LwG :)

ripek33
Wąchacz spalin
Wąchacz spalin
Junak: Zipp VZ-2 (Junak 123)
Kontaktowanie:

Postautor: ripek33 » 27 kwie 2016, 17:40

Nie spodziewalem sie ze to z etui do biegania :) Ja myslalem cos o uchwycie na dwa zaciski zeby to skrecic po obu stronach ale nie spotkalem jeszcze takiego mocowania.

PS. Moj telefon rowniez ma 4"

Awatar użytkownika
DiDi
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: DiDi » 27 kwie 2016, 17:44

Jakoś się trzyma, niekoniecznie chciało mi się grzebać żeby podpinać gniazdo zapalniczki, a etui na ramie spełnia moje oczekiwania, mieści się i telefon i powerbank (4000 mAh), zestaw wystarcza na ~6-7h nawigowania, więc całkiem sporo.

Awatar użytkownika
DiDi
Junak:
Kontaktowanie:

Postautor: DiDi » 27 kwie 2016, 17:44

georgeiii pisze::D Witam :) a ta granica malopolski i slaska to gdzie jeśli można wiedzieć?

Do zobaczenia na drodze bo LwG :)

W Bukownie ;)

georgeiii
Pyrkający w orzeszku
Pyrkający w orzeszku
Junak: Junak 131
Kontaktowanie:

Postautor: georgeiii » 27 kwie 2016, 18:40

Ja też spod granicy a jednak kawałek jest :)

Wróć do „Poznajmy się”